طرح دستیار فناوری با هدف ایجاد فرصت‌های شغلی برای دانشجویان و تقویت مهارت‌ها و استعدادهای آنها از یک سو و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق با هدف تامین نیروی انسانی متخصص از سویی دیگر، با همکاری پارک‌های علم و فناوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دستور کار قرار گرفته است.

یکی از ویژگی های نسل جدید دانشگاهی، تعامل و ارتباط با جامعه و صنعت است که این امر با حضور شرکت های خلاق و دانش بنیان در پارک های علم و فناوری دانشگاهی تسریع خواهد شد. یکی از رسالت های واحدهای فناور، جذب دانشجویان و دانش آموختگان در نقش های کارآموز و نیروی انسانی شاغل می باشد که این اتفاق مهم با ارائه طرح دستیار فناوری تسریع و تسهیل خواهد شد. طرح دستیار فناوری یکی از برنامه های اشتغال وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور هدفمند نمودن آموزه های دانشجویان و دانش آموختگان به سمت استفاده کاربردی و کسب تجربه عملی جهت شکل گیری دانشگاه جامعه محور، پاسخگو و کارآفرین است.

اولین فراخوان این طرح از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ آغاز گردید. دانشجویان تمام مقاطع و رشته هایی که حائز شرایط لازم باشند، ۳۰۰ ساعت با واحد حقوقی مستقر به عنوان دستیار فناور مشغول به کار می شوند. داشتن نوآوری و ابتکار، برنامه منطقی، فناوری جدید، داشتن درآمد از محل خدمات و یا فروش، فضای امن و مناسب از معیارهای سنجش واحدهای فناور است. واحدهای فناور در صورت تمایل می توانند همکاری خود را با دستیار فناور به عنوان نیروی شاغل ادامه دهد و شرکت نیز در صورت کسب امتیاز مربوطه از دانشجو، گواهی معتبر از وزارت علوم دریافت می کند. همچنین از طریق دانشجو با بدنه آکادمیک دانشگاه ارتباط می گیرد و از تسهیلات تعریف شده ای بهره مند خواهد گردید. دانشجویان ضمن کسب تجربه عملی، دریافت حق الزحمه، در صورت کسب امتیاز مربوطه از شرکت، گواهی معتبری نیز از وزارت علوم دریافت خواهد کرد.

همچنین شرکت و دانشجو به صورت ماهانه مورد ارزیابی قرار می گیرند و در صورتی که میانگین امتیاز نهایی گزارشات برای هر یک بالای ۷۰ درصد باشد، حمایت مالی در انتهای طرح و صدور گواهی به دانشجو و شرکت تعلق خواهد گرفت. رعایت شئونات حرفه ای و نظم و مقررات اداری، توان برقراری ارتباط مناسب با همکاران، مسئولیت پذیری و جدیت در انجام کار و قابلیت فراگیری و سرعت انتقال از معیارهای ارزیابی می باشد.